Läste att det råder brist på snöröjare som skottar taken i Stockholm och tar bort istappar med mera. Jag tycker de är överallt och spärrar av. Under en 30 minuterspromenad imorse var jag tvungen att byta sida 2 gånger så jag förstår att de har fullt upp…

Att snön byggs upp och vindar skapar överhäng är ju en sak, det kan man inte göra så mycket år utöver att röja taken då och då. Däremot beror uppkomsten av dessa livsfarliga istappar som riskera påla oskyldiga fotgängare i 90% av fallen på på att taken läcker ut värme och fukt under de kalla perioderna. Det kan man även se på äldre villor och andra hus utanför stan. Gemensamt för dessa är att vindarna/taken är oinredda/dåligt isolerade. På nyare, välbyggda hus hänger det inga istappar.

Jag har ingen aning om mycket snöröjning av tak kostar men jag är övertygad om att man sparar pengar i långa loppet på att inreda vinden (som ju är en investering för föreningen i sig) eller åtminstone isolera taken vilket ju är en engångskostnad.

Possibly related posts: (automatically generated)