Efter allt tjafs fram och tillbaks vart det till slut det sunda förnuftet samt demokratin som segrade, dock med enbart 219 röster mot 212 i Representanthuset. Han fick dock pga de alltid så högljudda och extrema kristna högerspökena kompromissa bort stödet för aborter.

Att det tagit så oerhört lång tid för världen bästa, största och främsta demokrati att komma fram till att sjukvård för alla i det långa loppet gynnar hela nationen är en gåta i sig som mer insatta är jag säkert kan djupdyka i.

En stat av dagens moderna mått måste se till att sjukvården av dess medborgare finns till för alla medborgare. Det är liksom en förutsättning för att strävan till och för Life, Liberty and the pursuit of Happiness ska vara praktiskt möjlig, något som ter sig så självklart för oss här i Sverige men som av många republikaner i USA ses som ett reellt hot mot medborgarna och staten.


Possibly related posts: (automatically generated)